Nieuws
Terugblik 60 Jaar Top 40

Anderstalig 2015 t/m 2024

Anderstalig 2015 t/m 2024
Luis Fonsi  Daddy Yankee  Willy William  Nicky Jam  Enrique Iglesias  J Balvin  Master KG  Nomcebo  Wisin  Deorro  Elvis Crespo  Farruko 

Het is bijna zover. Op 2 januari 2025 bestaat de Top 40 60 jaar. In aanloop naar die magische datum gaan we een rondje maken langs de grootste hits uit de enige echte die niet in het Engels of Nederlands (de meest voorkomende talen in Top 40-hits) - ook niet deels - werden uitgevoerd. Tot aan het eind van dit jaar zie je de grootste anderstalige hits uit 6 decennia Nederlandse Top 40 langskomen. Deze week de top 10 van het zesde Top 40 decennium 2015 t/m 2024.

1. DESPACITO – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee (#1, 29 weken, 905 pt)

Get Spanish. De 10 grootste anderstalige hits uit het afgelopen Top 40 decennium is op twee na helemaal Spaanstalig. De allergrootste was voor een reggaeton en latin popsong over het verlangen naar een seksuele relatie.

Luis Fonsi werd geboren in Puerto Rico, maar groeide op in Orlando, Florida. Hij begon al op jonge leeftijd een carrière in de muziek. Op 20-jarige leeftijd bracht hij in 1998 bij Universal Music Latin zijn debuutalbum Comenzare uit. Zijn tweede album Eterno resulteerde in een samenwerking met Christina Aguilera voor haar album Mi Reflejo. In 2002 werd hij het voorprogramma van Britney Spears’ Dream Within A Dream Tour en debuteerde hij met een Engelstalig album Fight The Feeling. Luis Fonsi groeide de jaren daarna uit tot een vaste waarde in de latinpop, maar het cross-over publiek moest nog veroverd worden.

En toen was het januari 2017. Luis verklaarde in Billboard dat hij met zijn bevriende songpartner Erika Ender een schrijfsessie had. Hij begon met een hook op zijn gitaar waarop hij al een refrein had geschreven als ballad maar wilde er iets dansbaars van maken. Een mix van de energie van reggaeton en een popmelodie met een subtiele urban beat om het beste van twee werelden te creëren, aldus Luis. Hij liet Daddy Yankee de demoversie horen die er meteen op sprong en zijn stukjes er aan toevoegde. Een reggaetonpopsong was geboren en toen moest het nog een wereldhit worden.

Despacito (langzaam) begon in februari ’17 aan zijn opmars in de Amerikaanse hitlijst van Billboard dankzij de streamingcharts. In de Tipparade stond de single 5 weken genoteerd, maar het leek er in eerste instantie op dat nummer 2 van deze lijst het eindstation zou worden en dat de overstap naar de Top 40 niet binnen handbereik lag. Ook in de streamingcharts was Despacito langzaam aan het inleveren, totdat de radio de track meer ging oppakken. Na een afwezigheid van twee weken kwam Despacito op 1 april de Nederlandse Top 40 binnen en het succes werd alsmaar groter, vooral toen er op 17 april een Spanglish remix met Justin Bieber uitkwam. Beide versies werd bij elkaar opgeteld en vanaf 6 mei stond Despacito 15 weken op nummer 1 in ons land, met enorme airplay en streamingcijfers. Een evenaring van het record van Shape Of You van Ed Sheeran dat voor Despacito 15 weken op nummer 1 stond. Het kwam in 47 landen op nummer 1 en verbrak megarecords: die van langst genoteerde nummer 1-hit van Billboard op dat moment (16 weken), van gezamenlijk 4,6 miljard streams en van meest bekeken YouTube-video allertijden. Een wereldwijde Favorito Favorito.

2. DURA - Daddy Yankee (#2, 25 weken, 791 pt)

Daddy Yankee was een van de eerste rappende zangers die de reggaeton vanuit de niche naar het grote publiek bracht. Hij werd geboren als Ramon Ayala in Rio Piedras, een district van de hoofdstad van Puerto Rico, San Juan, en groeide op in een muzikale familie. Via zijn interesse in Spaanstalige hiphop als kind raakte hij in de early nineties in de ban van reggaeton. Een samenstelling van hiphop en dancehall waarbij vocalisten freestylen met woorden op de beats. Daddy Yankee was pas 18 toen hij zijn debuutalbum uitbracht, No Mercy in 1995. Eind jaren 90 werkte hij als duo samen met Nick Jam, die we op nummer 4 in deze lijst tegenkomen.

In 2005 scoorde Daddy Yankee zijn eerste internationale hit, Gasoline, dat in ons land tot nummer 29 in de Top 40 kwam (en #24 in de Amerikaanse Hot 100). Voor zijn volgende albums werkte hij o.a. samen met Will. I. Am, Akon en Fergie. Maar het duurde tot 2017 totdat Daddy Yankee echt wereldwijd doorbrak, dankzij zijn samenwerking met Luis Fonsi (en de featuring track met Justin Bieber) voor Despacito. De multiplatinahit volgde hij op met bijna net zo’n grote chartbuster Dura (hard), een lofzang op een knappe vrouw. Kort nadat de track werd uitgebracht begon Daddy Yankee een challenge op zijn insta waarin fans werden aangemoedigd om zichzelf te filmen terwijl ze op de Dura-song dansten. Deze challenge ging viral en bezorgde de single een nummer 1-hit in 14 landen. In ons land verbleef Dura 25 weken in de Top 40 met maar liefst 7 weken op piekpositie nummer 2. De track bleef al die weken steken achter One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa, die het record van Despacito met een weekje langer op nummer 1 alweer verbroken had. Dura leverde wel Daddy Yankee’s eerste Latin Grammy Award op. Een jaar later stond de reggaeton-artist weer op nummer 1, ditmaal met Con Calma, een interpolatie van Informer van Snow die ook meedeed op de track.

In februari 2022 kondigde Daddy Yankee zijn afscheid van de muziekwereld aan om zich te concentreren op een carrière als film- en videoproducent. Ooit wilde hij professioneel honkballer worden. Doordat hij langdurig moest herstellen van een schotwond door een verdwaalde kogel kon hij zich volledig concentreren op een muziekcarrière, met als resultaat: de bovenste twee posities van deze anderstalige hitlijst uit het zesde Nederlandse Top 40-decennium.

3. Trompeta – Willy William (#3, 26 weken, 711 pt)

Willy William is met Stromae de enige hitmaker die in een Top 40-decennium met drie noteringen in de top 10 van anderstalige hits te vinden is. Zijn allergrootste hit was een tune met een onvergetelijke melodie die hij omdoopte tot Trompeta.

De Franse dj en producer werd geboren in juni 1981 in Frejus in het Zuidoosten van Frankrijk, maar groeide op in het dorpje Champagne (departement Sarthe) in de Franse regio Pays de la Loire. Hij is van Mauritaanse afkomst. Hij groeide op in een muzikale familie en kwam in aanraking met een grote verscheidenheid aan stijlen: van Franse chansons tot Haïtiaanse compas. In 2003 maakte hij met dj Flex zijn eerste dancetrack als B-Boys met Shake Da Body. Hij verhuisde naar Bordeaux en sloot zich in 2009 aan bij de Afro-Caribische band Collectif Metissé, die garant stond voor diverse invloeden variërend van zouk tot ragga. Hun single Laisse-Toi Aller Bébé werd in 2009 een nummer 2-hit in Frankrijk. Een jaar later hadden ze een nummer 1-hit met Debout Pour Danser. Tijdens deze periode produceerde hij diverse remixen voor o.a. Jason Derulo, Macklemore en Robyn.

Willy William verliet de band in 2015 en koos voor een solocarrière. Zijn debuutsingle Te Quiero werd enkel een hit in Frankrijk en het Franstalige België. De grote doorbraak kwam met de volgende single, het Franstalige Ego, die we verderop nog gaan bespreken in deze top 10. In 2016 verscheen zijn debuutalbum Une Seule Vie, wat een redelijke hit werd in Frankrijk. In 2017 kwam zijn wereldwijde hit Mi Gente, die we op nummer 5 in deze top 10 aantreffen.

Na diverse samenwerkingen scoorde Willy William zijn grootste soloknaller. Dat doet hij in het voorjaar van 2022 met Trompeta. De track was in de race om het officiële Anthem van het WK-voetbal in Quatar te worden, maar het werd uiteindelijk Hayya Hayya (Better Together). Trompeta bevatte de beroemde sample van Infinity van danceproducer Guru Josh dat in het voorjaar van 1990 de derde plaats in de Top 40 haalde en in 2008 nog eens in een remix een nummer 2-hit werd. Eind 2015 pleegde Guru Josh (Paul Walden) zelfmoord. Hij leed aan alcohol- en drugsverslavingen en werd 51 jaar oud.

Trompeta werd bij QMusic gekozen tot Alarmschijf en kwam op 26 maart 2022 de Top 40 binnen op nummer 31. Vier weken later stond hij al in de top 10 en piekte tot nummer 3, met een verblijf van maar liefst 26 weken in de Top 40. Trompeta schopte het weliswaar niet tot WK Anthem, maar de stadionknaller werd wel een enorme partyhit. Dat bleek ook tijdens de Top 40 Awards van QMusic in Rotterdam Ahoy, waar Willy William voor een grote menigte optrad met Trompeta.

4. El PERDÓN – Nicky Jam & Enrique Iglesias (#1, 26 weken, 693 pt)

De in 1981 in Massachutes geboren Nick Rivera Caminero (Nicky Jam) verhuisde als kind naar het geboorteland van zijn vader, Puerto Rico. Eind jaren 90 werkte hij samen met Daddy Yankee (zie nummer #2) met wie hij goed bevriend was. Als duo Los Cangris werden zij gezien als de pioniers van de reggaeton. In 2004 kregen zij ruzie op persoonlijke vlak en hun professionele relatie stopte. Nicky ging solo verder en besloot te verhuizen naar Colombia om de drugs vaarwel te zeggen en zijn interesse in muziek weer aan te wakkeren. Op zoek naar een nieuwe melodieuzere sound.

Nicky Jam bracht tracks als Voy A Beber en Travesuras uit, wat zijn carrière nieuw leven inblies. Hij tekende een contract bij Sony US Latin en laatstgenoemde track haalde de top 10 in de Latinchart van Billboard. Enrique Iglesias nam contact met Nicky op en wilde graag met hem samenwerken. De zoon van Julio Iglesias verhuisde op zijn achtste met zijn moeder van Madrid naar Miami. Na een studie bedrijfskunde op de universiteit in Miami koos hij net als zijn vader voor de muziek, maar dan onder de naam Enrique Martinez. Hij kreeg een platendeal met het Latinlabel Fonovisa en bracht enkele Spaanstalige albums uit. In 1999, op zijn 24e, kwam hij bij het grote Interscope terecht. Zijn eerste Engelstalige album bevatte meteen zijn eerste grote hit Bailamos (#4), die ook werd gebruikt in de film Wild Wild West. Hij had zich inmiddels weer met zijn vader verzoend en werd populairder dan Julio. Enrique scoorde meer Top 40-hits en stond ook vaker op nummer 1 dan Julio, zoals met El Perdón in 2015.

Nicky Jam nodigde Enrique uit om El Perdón met hem op te nemen. De song voldeed volledig aan Enriques verwachtingen. El Perdón was volgens Nicky Jam een liefdesliedje met een melancholische tekst, dat tevens geluk overbrengt. In de VS zorgde de hit voor een opmerkelijke chartrun in de beroemde hitlijst van Billboard. El Perdón stond 30 weken in de Top 100, maar kwam nooit verder dan nummer 52. Een ware longstayer. In de Latin-chart van Billboard daarentegen stond de zomertrack 30 weken bovenaan. In ons land werd El Perdón gekozen tot Alarmschijf na een bescheiden entry op nummer 39. De top 10 kwam al snel in zicht en vanaf 25 juli stond El Perdón 6 weken bovenaan, met een uithoudingsvermogen van een half jaar in de Top 40. De vijfde volledig Spaanstalige nummer 1-hit was een feit en de allergrootste hit voor Enrique Iglesias, die de track nog eens opnam voor zijn album Final (Vol1) in 2021.

Enkele maanden geleden verwijderde Nicky Jam een bericht van zijn Insta waarin hij Trump steunde. Hij trok zijn steunbetuiging in na racistische opmerkingen over Latino’s van stand-up comedian Tony Hinchcliffe tijdens een campagnebijeenkomst van Trump. Geen Perdón.


5. MI GENTE – J. Balvin & Willy William (#1, 24 weken, 654 pt)

J. Balvin raakte voor deze nummer 1-hit geïnspireerd nadat hij Donald Trumps opmerkingen over het bouwen van een muur op de Mexicaanse grens had gehoord. Hij wilde een lied maken om de mensen te verenigen: Mijn Mensen (Mi Gente). De in Colombia geboren José Álvaro Osorio Balvin luisterde als jong kind naar rap, champeta, bachata en reggae. Op zijn 19e begon hij serieus een carrière in de muziek na te streven en nam zijn artiestennaam J. Balvin aan. Tijdens een freestyle battle in zijn geboortestad Medellin ontmoette hij dj David Rivero Mazo, die zijn zakenpartner werd. Ze raakten bevriend en produceerden tracks in de trant van commerciële reggaeton. In 2009 tekende J. Balvin bij EMI Colombia, zijn eerste single Ella Me Cauvito belandde in de Tropical songs-chart van Billboard. Een paar jaar later tekende hij bij Universal-dochter Capitol Latin.

In oktober 2013 verscheen een Colombiaanse versie van Blurred Lines, de wereldhit van Robin Thicke, waarop J. Balvin een van de vocalisten was. Zijn eigen land had hij inmiddels veroverd, maar nu brak hij langzaam door in de VS met o.a. een latin Grammy Award voor de track Ay Vamos in 2014.

Het crossover-succes kwam tot stand dankzij een samenwerking met Willy William. De Franse dj en producer had een track opgenomen genaamd Voodoo Song. J. Balvin hoorde het origineel en wilde er wel extra vocalen aan toevoegen. Het resultaat was een fusie van Afro-beat reggaeton, latinpop en electronic. J. Balvin had het idee voor Mi Gente in zijn hoofd en kon dit in deze song kwijt. Een nieuw geluid van een Latijns-Amerikaanse cultuur die opkomt en wereldwijd wordt omarmd, aldus de Colombiaanse artiest in E! News. Willy William werkte op een avond samen met J. Balvin aan de song. Vanwege Willy’s beperkte beheersing van de Spaanse taal schreef J. Balvin alle coupletten.

Mi Gente kwam op 22 juli 2017 de Nederlandse Top 40 binnen, waar het al een aardige hit was in Zuid-Europese en Latijns-Amerikaanse landen. Op 2 september steeg ie naar de felbegeerde nummer 1-positie, werd voor 1 week verbannen door New Rules van Dua Lipa, maar dankzij een nieuwe versie met Beyoncé steeg Mi Gente weer terug naar de eerste plaats. Beyoncé doneerde haar royalties van de remix aan liefdadigheidsinstellingen die hulp bieden aan slachtoffers van orkanen en natuurrampen zoals in Puerto Rico en Mexico. In haar Engelse couplet zingt ze dan ook ‘Lift up your People from Texas to Puerto Rico, Damn Islands to Mexico’. In de video van de remix zien we cameo’s van o.a. David Guetta, Martin Garrix en Cristiano Ronaldo. De missie van J. Balvin is geslaagd.

6. JERUSALEMA - Master KG ft. Nomcebo (#1, 26 weken, 645 pt)

“De zomerhit van 2020 komt uit Zuid-Afrika, maar Nederlandse radiostations draaien hem niet”. Ex-dj van 3FM en Veronica Patrick Kicken beklaagde zich op 2 augustus 2020 in zijn column op het mediaplatform Spreekbuis erover dat de radio achter de feiten aanliep om trends te spotten, waar een track als Jerusalema viral ging op Spotify. De Stichting Nederlandse Top 40 monitort de trends wel degelijk, de track kwam nog geen week later de Tipparade binnen en op vrijdag 7 augustus koos QMusic hem tot Alarmschijf. Op 27 augustus kwam Jerusalema de belangrijkste hitlijst van Nederland binnen op nummer 27.

De Zuid-Afrikaanse dj Kgaogelo Moagi werd in 1996 geboren in de provincie Limpopo. Op zijn 13e begon hij met beats produceren op zijn computer en als Master KG bracht hij in 2016 zijn eerste single uit: Situation. Het label OpenMic Productions in Zuid-Afrika toonde interesse en Master KG scoorde via dit label zijn eerste hit, Skeleton Move, in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Zanda Zakuza. Master KG won verschillende muziekprijzen en nam met diverse artiesten songs op, waaronder een gospel-geïnspireerd nummer.

Op een avond in 2019 belde Master KG Nomcebo Zikode (1985), een Zuid-Afrikaanse gospelzangeres die net met Master KG had samengewerkt voor de track Xola Moya Wam, dat een nummer 1-hit werd in Zuid-Afrika. Hij had een beat gemaakt met een melodie die hij helemaal te gek vond en vroeg haar om naar zijn studio in Johannesburg te komen. Nomcebo vond het geweldig, maar kon niet meteen met teksten komen. Na het diverse malen beluisteren van Master KG’s tape kreeg ze een ingeving. Ze schreef de tekst in het Zoeloe. De song werd ‘s nachts opgenomen in zijn studio en kreeg de titel Jerusalema. De song kon aan zijn wereldreis beginnen.

De song gaat over Jeruzalem als een plaats van verlangen en hoop. Het lied vraagt om Gods bescherming en leiding. De song kwam op TikTok, waar een dancechallenge uit voort kwam, wat weer een remix teweegbracht door de Nigeriaanse singer-songwriter en producer Burna Boy. De videoclip met de remix van Burna Boy verspreidde zich online buiten Zuid-Afrika. Tijdens de coronapandemie plaatsten steeds meer groepen en organisaties, zoals scholen, ziekenhuizen, bedrijven en politie-eenheden, hun dansvideo online onder #jerusalemadancechallenge.

Jerusalema steeg op 24 oktober 2020 naar de eerste plaats en bleef daar 5 weken staan. De song verbleef 26 weken in de Top 40. Wat in december 2019 als een lokale hit in Zuid-Afrika begon eindigde in een wereldwijd fenomeen dat positivisme heeft gebracht te midden van de coronapandemie. Jerusalema is een universeel volkslied van vreugde geworden. De op een na grootste gospelhit in 60 Jaar Top 40 achter My Special Prayer van Percy Sledge. De zomerhit van 2020 komt uit Zuid-Afrika en ook vele Nederlanders gingen de Jerusalema challenge aan.

7. DUELE EL CORAZON – Enrique Iglesias featuring Wisin (#7, 21 weken, 582 pt)

Enrique Iglesias pakte de Spaanstalige latinpop weer eens op en dat leverde hem geen windeieren op. In 2016, een jaar na zijn nummer 1-hit El Perdón, tekende hij bij een nieuwe platenmaatschappij Sony Music Latin. Duele El Corazon werd geboren uit een idee van zijn vrienden. Enrique schreef de hartenpijnsong samen met Servando Primera. Het rapgedeelte werd verzorgd door de Puerto Ricaanse artiest Wisin.

Duele El Corazon werd opgenomen in South Point Studios in Miami, Florida, en werd geproduceerd door Carlos Paucar en Luny (Francisco Saldaña). Luny was als producer verantwoordelijk voor de vroegere Daddy Yankee hits. De begeleidende videoclip werd gefilmd in Panama. In Enrique’s geboorteland kwam het meteen op 1 binnen. Het werd zijn 27e nummer 1 hit op Billboard's Hot Latin Songs hitlijst - meer dan welke andere artiest dan ook. In ons land deed de hit 21 weken mee in de Top 40 en piekte in juli 2016 drie weken tot nummer 7 en in deze anderstalige top 10 staat ie ook op 7. Twee harten 7.

8. BAILAR – Deorro ft. Elvis Crespo (#3, 19 weken, 550 pt)

Eric Orrosquiesta (Deorro) was als tiener al zijn eigen songs aan het produceren. Hij werd geboren in LA en heeft Mexicaanse roots. In 2012 werd hij benaderd door DJ Chuckie voor een remix van diens track Make Some Noise. Daarmee kwam hij op Beatport terecht waar het balletje ging rollen. Zo kon hij tracks remixen van o.a. Steve Aoki en Laidback Luke.

De Nederlandse dj Hardwell bracht zijn track Yee in 2013 uit op zijn label, Revelead Recordings. Dit werd zijn eerste Top 40-hit (#29) in november 2013. Nog geen jaar later werkte hij opnieuw met Steve Aoki en ook de Nederlandse dj R3Hab en lanceerde hij zijn eigen label Panda Funk. De track Five Hours werd in juli 2014 zijn tweede Top 40-hit (#34) en werd een top 10-hit in België. Van de track werden voor de Amerikaanse markt meerdere vocale versies uitgebracht, waarvan de derde Five More Hours werd gezongen door Chris Brown.

2016 werd Deorro’s finest year met de salsapartyhit Bailar gezongen door Elvis Crespo. Deze in New York geboren zanger, maar opgegroeid in Puerto Rico, zat in de jaren 90 in de band Grupo Mania. Zijn solowerk bestaat uit een toegankelijke mix van bachata, salsa en andere tropische klanken. De zanger, genoemd naar Elvis Presley, zat in de tijd dat Bailar uitkwam helemaal in de merenguetraditie (zie ook nummer 7 uit Anderstalige Top 10 deel 3). Bailar is geschreven voor een commercial voor het Amerikaanse Target Corporation. De single werd Alarmschijf en kwam op 25 juni 2016 binnenstormen op nummer 14. De single piekte tot nummer 3 en danste 19 weken lang in de Top 40. Deorro heeft daarna nooit meer in de Top 40 gestaan, maar blijft zich concentreren op Latijns-Amerikaanse dance. Enkele jaren geleden werkte hij ook met Tiësto. Elvis Crespo was deze zomer nog live te bewonderen op het Kwaku-festival in Amsterdam. Bailar mocht vast niet ontbreken.

9. PEPAS – Farruko (#2, 21 weken, 543 pt)

De volgende Puerto Ricaanse Latin-zanger dient zich aan bij de grootste hits uit dit zesde Top 40 decennium. Farruko is de naam. Geboren als Carlos Efren Reyes in Bayamón in 1991. In de zero’s was MySpace gewild voor opkomende muzikanten en op 16-jarige leeftijd dropte Carlos zijn eigen liedjes op dit medium. Sexo Fuera del Planeta was zijn eerste single, die hem duizenden volgers opleverde. Zijn populariteit in de latinwereld nam toe en hij nam op zijn 18e al een debuutalbum op: El Talento del Bloque. In 2011 was hij te horen op Su Hija Me Gusta van José Feliciano. Zijn eigen songs werden online alsmaar populairder, Puerto Ricaanse radiostations pikten de internethype op en begonnen Farruko uit te zenden, waardoor hij een breder publiek bereikte, wat zijn aanwezigheid in de reggaetonscene verstevigde. In de jaren daarna tourde hij door Latijns-Amerika en werkte samen met collega’s als Shaggy, Nicky Jam, Bad Bunny, J. Balvin en Alicia Keys. 2018 was niet zijn jaar. Hij werd gearresteerd in Puerto Rico, beschuldigd van het verstoppen van $52.000 aan niet-aangegeven contanten in schoenen en bagage bij terugkomst uit de Dominicaanse Republiek, waarvoor hij drie jaar voorwaardelijk kreeg en een groot deel van het geld in beslag werd genomen.

In 2021 maakte de Top 40-consument in ons land kennis met Farruko. Zijn eerste hit Me Pase was een samenwerking met Enrique Iglesias, maar nog geen maand later kwam zijn grote soloknaller Pepas de Top 40 binnen en piekte op 6 november 2021 tot nummer 2 achter Easy On Me van Adele. Farruko stond 12 weken lang met twee hits in de lijst. Pepas gaat over zijn party lifestyle: drinkend, rokend en pillen slikkend. Een jaar later had hij nog genoeg fut voor een nieuwe grote hit. In april 2023 ging hij de samenwerking aan met dj Marshmello en Esta Vida kwam tot nummer 3.

10. EGO – Willy William (#4, 18 weken, 514 pt)

In 2015 verliet Willy William de band Collectif Metissé en was inmiddels een solocarrière gestart. Zijn eerste solo-uitstapje dat jaar was zijn medewerking aan de cover Englishman In New York van Sting in de uitvoering van Cris Crab featuring Tefa & Moox, wat een hit werd in Frankrijk. In september kwam zijn eerste solosingle Quiero, afkomstig van zijn Franstalige debuutalbum Une Seule Vie. De opvolger Ego betekende zijn grote doorbraak vooral in ons land. De single werd gekozen tot Alarmschijf en kwam op 16 april 2016 de Top 40 binnen op nummer 28, met een vierde plaats als eindpositie. Ego schreef hij samen met L. Zonee, Ansley Ford en Mathieu Evain. De song had hij in slechts een nacht opgenomen. Ego mag je met zijn donkere melodie in dansbare reggaeton gerust zijn beste single noemen.

Nummer 1-hits in het zesde Top 40-decennium die niet in deze top 10 zijn beland:

. Djadja - Aya Nakamura (#1, 18 weken, 431 pt) 

(14-12-2024)

Alle Top 40-hits

Details Lady Gaga & Bruno Mars - Die With A Smile
Details Gracie Abrams - That's So True
Details Teddy Swims - Bad Dreams
Details Rosé & Bruno Mars - APT
Details Coldplay ft Little Simz, Burna Boy, Elyanna & Tini - We Pray
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Sabrina Carpenter - Taste
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It
Details Lost Frequencies & Tom Odell - Black Friday - Pretty Like The Sun
Details Myles Smith - Wait For You
Details David Guetta & Alesso feat. Madison Love - Never Going Home Tonight
Details Gigi Perez - Sailor Song
Details Yves Berendse & Emma Heesters - Alleen Met Jou
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Morgan Wallen - Love Somebody
Details Clean Bandit, Anne-Marie & David Guetta - Cry Baby
Details Davina Michelle - I Won't Let Go
Details David Guetta, Alphaville & Ava Max - Forever Young
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Alex Warren - Burning Down
Details Pommelien Thijs & Meau - Het Midden
Details Martin Garrix & Jex - Told You So
Details Gracie Abrams - I Love You, I'm Sorry
Details Noano feat. Ronnie Flex - Damage
Details Hugel x Topic x Arash feat. Daecolm - I Adore You
Details Myles Smith - Nice To Meet You
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Pawsa & Adventures Of Stevie V - Dirty Cash
Details Gabry Ponte, Sean Paul & Natti Natasha - Born To Love Ya
Details Stromae & Pomme - Ma Meilleure Ennemie
Details Douwe Bob & Sera - Could Have Been Us
Details The Weeknd - Dancing In The Flames
Details Kygo & Imagine Dragons - Stars Will Align
Details Bl3ss x CamrinWatsin ft. Bbyclose - Kisses
Details Claude & Zoë Tauran - Je T'aime
Details Rondé - Love Of My Life
Details Krezip & Danny Vera - It All Means Nothing (You're Not Here Now)
Details Lady Gaga - Disease
Details Tate McRae - 2 Hands